Støttekontakt
Generelt om tjenesten
Beskrivelse
Du kan søke om å få støttekontakt hvis du trenger hjelp til å få en aktiv fritid eller komme ut av en isolert tilværelse. Støttekontakten får godtgjørelse fra kommunen. Dere møtes hjemme eller går på kafé, kino eller gjør andre aktiviteter sammen. Det er dine interesser og behov som avgjør. Tjenesten kan gis individuelt eller i gruppe.
Målgruppe
Personer og familier som har behov for støttekontakt på grunn av funksjonshemming, alder eller sosiale problemer
Kriterier/vilkår
Kommunen vil i samarbeid med deg bestemme om du skal få støttekontakt eller eventuelt andre tjenester. Det er ditt eller familiens behov som er avgjørende.
Pris for tjenesten
Tjenesten er gratis. Du skal ikke belastes for utgifter som støttekontakten har.
Brosjyrer, dokumenter, kart og lignende
Fritid for alleGrenselaus fritid
Pasient og tolk. En brosjyre om tolk i helsetjenesten
Støttekontakt (Helsenorge)
Dette er en lovpålagt tjeneste. Se helse- og omsorgstjenesteloven § 3-2.
Lover
ForvaltningslovenHelse- og omsorgstjenesteloven
Veiledning - hvordan få utført eller motta tjenesten
Du kan henvende deg til kommunen for å få hjelp til å søke om støttekontakt, eller du kan be andre hjelpe deg hvis du har behov for det. Hvis en annen søker på vegne av deg, må vedkommende ha fullmakt.
Skjema
Egensøknad helse- og omsorgstjenesterVedlegg
Du må legge ved fullmakt hvis det er noen som søker for deg.
Søknaden sendes til
Helse- og omsorgsadministrasjonen, Sonjatunvegen 21, 9151 Storslett.
Saksbehandling
Kommunen skal innhente de opplysningene som er nødvendige for å avgjøre saken. Deretter fattes det et vedtak. Vanligvis får du en begrunnelse samtidig med vedtaket. Du får alltid en begrunnelse hvis det kan tenkes at du blir misfornøyd med vedtaket. Hvis begrunnelsen ikke følger med, kan du få den ved å henvende deg til kommunen innen klagefristen for vedtaket utløper.
Saksbehandlingstid
Kommunen skal behandle saken så snart som mulig. Hvis saken ikke kan avgjøres innen én måned, skal du ha skriftlig beskjed om grunnen til dette. Du skal samtidig få opplyst når det antas at vedtaket blir fattet.
Klagemulighet
Hvis du er misfornøyd med vedtaket, kan du klage til kommunen innen en frist på tre uker fra du mottok det. Forklar hva du er misfornøyd med og hvorfor du mener vedtaket bør endres. Hvis du trenger veiledning, kan du henvende deg til kommunen. Opprettholder kommunen sin avgjørelse, blir saken sendt videre til statsforvalteren, som avgjør om klagen skal tas til følge.
Kontaktavdeling
Avdeling: | Miljøarbeidertjenesten funksjonshemmede |
Postadresse: | Postboks 174 9156 STORSLETT |
Besøksadresse: | 9151 STORSLETT |
- Oppdatert:
- 2017-04-04 08:48