Ugleprisen ble første gang delt ut i 1990

 

Medlemsskap tildeles ansatte som gjennom sitt arbeid, deltagelse og positive støtte har bidratt til at kommunen er blitt enda bedre når det gjelder kompetanse, utvikling og service. Medlemskap kan også gis til personer som har satt kommunen i spesielt positivt medialys.

 

Vinneren får ett diplom og et jakkemerke som synlig bevis for sin viktige rolle i kommunen. Jakkemerket er naturlig nok er ei ugle. 

 

Hvorfor ugle? Jo, ifølge gresk mytologi satt ei ugle på skulderen til en vis og klok gudinne. På denne måten ble klokskapen og visdommen overført til uglen. Vi kan derfor si at Ugla symboliserer kompetanse, klokskap og visdom.

Ugleprisen 2023 Britt Bendiksen

I fjor var det Ottar Remmen som fikk ugleprisen, og sammen med kommunedirektør Jan-Hugo Sørensen utgjør de årets jury.

 

Det kom inn mange gode forslag på kandidater til Ugleprisen 2023, men èn kandidat har spesielt pekt seg ut.

 

Kandidaten begynte sin karriere i Nordreisa kommune den 1. januar 1991 som miljøarbeider for barn med psykisk utviklingshemming. Siden den gang har kandidaten hatt en rekke roller innen helse- og omsorgssektoren, inkludert miljøarbeider, vernepleier, soneleder, enhetsleder og prosjektleder for "Boligsosialt arbeid". For tiden er kandidaten virksomhetsleder for omsorgsboliger, en stilling kandidaten har hatt med stor dedikasjon og lederskap.

 

Gjennom årene har kandidaten arbeidet utrettelig med mennesker med funksjonsnedsettelser, og har bidratt til å levere hjemmetjenester, praktisk bistand og helsehjelp til personer med utviklingshemming og nedsatt funksjonsevne. Kandidatens lederskap har vært preget av omsorg, faglig dyktighet og en ekte interesse for både de ansatte og tjenestemottakerne.

 

Planen var at Kandidaten skulle tre over i en stilling som vernepleier denne høsten, for å forberede seg på pensjonisttilværelsen. Imidlertid, på grunn av utfordringer med å rekruttere en ny leder, har Kandidaten sagt seg villig til å fortsette som virksomhetsleder frem til våren 2025. Dette viser kandidatens utrettelige engasjement og vilje til å bidra til at kommunen får tilstrekkelig med tid til å finne hennes etterfølger.

 

Kandidaten er kjent som en stor ressurs og en fantastisk leder med omsorg for de hun leder og for tjenestemottakerne. Kandidaten er en pådriver for faglig utvikling, og er høyt anerkjent i fagmiljøet for sin kompetanse. Kandidaten har holdt innlegg på konferanser og blitt anerkjent av Nasjonalt kompetansemiljø for utviklingshemming for sitt gode arbeid med veiledere.

 

For sitt langvarige engasjement, betydelige bidrag til kommunens helse- og omsorgstjenester, og for sin ledelse og kompetanse, mener vi at kandidaten er en utmerket kandidat for Ugleprisen 2023.

 

Kandidatens innsats har ikke bare styrket Nordreisa kommunes omdømme, men også bidratt til et bedre arbeidsmiljø, kompetanseheving og høy kvalitet på de kommunale tjenestene.

 

Det er med stolthet at juryen tildeler Britt Bendiksen Ugleprisen for 2023, og hun er herved medlem av Nordreisa kommunes Ugleklubb!