Denne fremgangen vises i forbedringer i ni av tolv sektorer, blant annet barnehage, pleie og omsorg, og barnevern, samt gode resultater innen vann, avløp og renovasjon, saksbehandling og kostnadseffektivitet.

Tjenester

Barnehage

Nordreisa har steget til 3. plass i barnehagesektoren, med samtlige barnehager som oppfyller pedagognormen og en økning i andelen pedagogisk utdannede ansatte.

 

Barnevern

Kommunen har klatret 85 plasser til en 212. plass i barnevernssektoren, med høyere bemanning av fagpersonell per 1.000 barn og flere undersøkelser gjennomført uten fristbrudd.

 

Pleie og omsorg

Nordreisa har økt til en 215. plass i pleie og omsorg, med en høy andel ansatte med fagutdanning og mer legetid for sykehjemsbeboerne enn landsgjennomsnittet.

 

Økonomi

Kommunen har gjort et betydelig byks fra en 304. plass til en 231. plass innen økonomi, med et korrigert netto driftsresultat på 1,39 prosent av brutto driftsinntekter.

 

Framtidsutsikter

Selv om Nordreisa har sett en reduksjon i klimagassutslipp på 2,68 prosent over de siste fire årene, ligger dette fortsatt under landsgjennomsnittet på –3,25 prosent. Befolkningen forventes å synke noe frem mot 2043.

 

Les artikkelen "Nordreisa reiser seg fra bunnen" på KommunalRapport

Les også Kommunebarometeret 2023: Sjekk din kommune