Torsdag 20. juni ble Nordreisa kommune offisielt godkjent som Trafikksikker kommune. Med denne utmerkelsen blir Nordreisa den 183. kommunen i landet og den 11. i Troms fylke som oppnår denne anerkjennelsen.

Under godkjenningsmøtet deltok kommunedirektør Jan Hugo Sørensen sammen med en liten knippe kommunale ledere og ordfører Hilde Anita Nyvoll (Ap). Troms fylkeskommune var representert ved fungerende leder av fylkets trafikksikkerhetsutvalg Nils Einar Samuelsen (KrF). Møtet ble ledet av Trygg Trafikk, som tildelte utmerkelsen.

Hva er Trafikksikker kommune?

Trygg Trafikk, i samarbeid med fylkeskommunene, har utviklet godkjenningsordningen Trafikksikker kommune. Denne godkjenningen er et organisatorisk trafikksikkerhetstiltak som, gjennom systemer og rutiner, skal sikre at kommunen arbeider systematisk med trafikksikkerhet i alle kommunens sektorer. Å bli godkjent som Trafikksikker kommune gir ingen garanti for fravær av ulykker, men fungerer som et kvalitetsstempel som viser at kommunen arbeider godt, målbevisst og helhetlig innenfor sine tilgjengelige rammer.

 

En rapport fra Transportøkonomisk institutt (TØI) viser at økt fokus på trafikksikkerhet i kommunene har ført til at kommunalt ansatte oppfører seg sikrere i trafikken og tenker mer på trafikksikkerhet i hverdagen.

 

Les mer her: Fokus på trafikksikkerhet i kommunene har god effekt • Pressemelding fra Trygg Trafikk.

Trygg Trafikks rolle i trafikksikkerhetsarbeidet

Trygg Trafikk arbeider for å oppnå best mulig trafikksikkerhet for alle. Selv om mange aktører er opptatt av sikkerhet i samferdselssektoren, er Trygg Trafikk den eneste aktøren som utelukkende fokuserer på trafikksikkerhet. Organisasjonen er en bidragsyter til nullvisjonen, som innebærer et delt ansvar mellom myndigheter og trafikanter for å forhindre dødsfall og alvorlige skader i trafikken. Myndighetene skal sørge for at trafikksystemet er så sikkert at feilhandlinger ikke fører til død eller alvorlig skade, mens trafikantene skal gjøre sitt beste for å overholde trafikkreglene og vise aktsomhet.

 

Trygg Trafikk er en pådriver for et sikkert veisystem og bidrar til at trafikantene har kompetanse til å ta sin del av ansvaret. Organisasjonens samfunnsoppdrag inkluderer trafikkopplæring av barn og unge, informasjon om risikofaktorer og bruk av sikkerhetsutstyr.

 

Med godkjenningen som Trafikksikker kommune markerer Nordreisa et viktig skritt i sitt arbeid for å sikre trygghet for sine innbyggere i trafikken.